ВАЖЛИВО

«Проглот» перший харчовий енергетик для тварин, який прискорює відгодівлю і економить кошти

28.07.2020 14:25
проглот

Унікальний соняшниковий концентрат, який отримав назву “Проглот” був розроблений на маслоекстракційному заводі “Потоки” в Дніпрі. Цей винахід можна назвати перший харчовим енергетиком з соняшнику, так як він здатний істотно прискорити процес відгодовування багатьох сільськогосподарських тварин. Про це повідомила прес-служба компанії, пише agronews.ua.

В чому його особливість і чому “Проглот” може змінити світову індустрію тваринництва?

Голландський інститут Schothorst Feed Research провів власне дослідження українського концентрату “Проглот”. Були приготовлені раціони відгодівлі бройлерів з різним відсотком заміщення соєвого шроту на соняшниковий концентрат (33, 66 або 100%). Відзначається, що бройлери, отримували стартовий раціон, в якому соєвий шрот був замінений на концентрат соняшнику, мали значно більшу масу.

А Бангкокский центр досліджень в тваринництві (BARS) встановив, що коефіцієнт засвоюваності білка соняшникової концентрату досягає рекордних 95,72%. Також на 95-98% організмом тваринного засвоюються різні амінокислоти, які надходять з концентрату “Проглот”. Таким чином, “Проглот” – це дуже необхідний компонент в раціоні тварин, який досить швидко і ефективно впливає на збільшення їх маси.

Для дослідження кормового концентрату завод проводив власний експеримент – і результати виявилися досить вражаючі.

Бройлери, в раціоні яких соєвий шрот був замінений на концентрат соняшнику, на 20% швидше набирали масу тіла в порівнянні з бройлерів, яким не замінили соєвий шрот. При цьому якість м’яса не погіршився.

Творці “проковтнути” провели велику кількість тестів, які довели перш за все безпека нового харчового енергетика. Адже на відміну від активно використовується сої, він не містить ГМО і антиживильних речовин, як соєвий шрот. Продукт має високий вміст білка – 48%, що дає можливість виключити з їжі тварин сою. Європейські країни планують найближчим часом відмовитися від сої, тому соняшниковий концентрат здатний стати не тільки якісною і безпечною, але і є вигідною альтернативою.

Дослідження показали, что при частково або повний відмову від соєвіх продуктів, Які замінюються на протеїновій соняшниковий концентрат «Проглот», спостерігається Зменшення витрат на кормові компоненти, что зніжує собівартість відгодівлі тварин. Тобто использование вітчізняного продукту набагато вігідніше, чем експлуатація імпортної сої, Чиї Корисні Властивості знаходяться під великим харчування. “Проглот” здатно мінімізуваті витрати на відгодівлю тварин, а вісь корісті буде істотно более.

До унікального українській соняшниковій концентрату вже проявили інтерес солідні світові виробники комбікормів. “Потоки” на даний момент зробили великі поставки “проковтнути” до Польщі, Туреччини і Білорусь і продовжують налагоджувати зв’язки з замовниками з Греції, Казахстану, Узбекистану, Азербайджану.

Але основна мета заводу – це доступність “Проглоту” для українського тваринника.

Представники заводу-виробника підкреслюють, що винахід і впровадження “проковтнути” на ринок – це справжній прорив в тваринництві. Це високоякісний продукт, який відповідає таким якостям, як швидкість відгодівлі, безпеку і економічність. Таким чином, олійно-екстракційний підприємство “Потоки” відкриті до співпраці і партнерства.

Нагадаємо, у Таїланді досліджували винайдений в Україні соняшниковий концентрат: озвучено результати.


Довідка: Маслоекстракційний завод «Потоки» – це українське підприємство, яке специфицируется на переробці олійних культур. Засноване в 2016 році. Станом на кінець 2019 року, потужності підприємства розраховані на переробку 1,4 тис. тонн соняшнику на добу. Підприємство розробило власний продукт – високопротеїнова соняшниковий концентрат “Проглот”, який може замінити соєвий шрот в кормах для домашніх тварин і риб.


Перегляди: 14
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: