ВАЖЛИВО

Нове керівництво Держекоінспекції повернулося до старих схем, – Фірсов

05.06.2020 13:34
https://agronews.ua/

Після звільнення Єгора Фірсова з посади в.о. голови Державної екологічної інспекції, нове керівництво ДЕІ в особі Андрія Мальованого повернулося до старих схем. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці Єгор Фірсов, пише agronews.ua.

“Якщо пам’ятаєте, в кінці квітня я повідомляв про судно «Stavanger», яке в порту «Південний» скинуло в море 8 тонн пальмової олії. Тоді інспекція відразу ж зафіксувала факт забруднення навколишнього середовища. Інформацію про це опублікували всі провідні ЗМІ країни”, – наголосив Фірсов.

Він додав, що збиток екології був оцінений експертизою в 65 млн грн. Судно «Stavanger» було затримано нами до тих пір, поки його власник (корабель ходить під прапором Тувалу) не компенсує збитки.

“Через третіх осіб мені відразу ж стали передавати прохання «повирішувати» і відпустити корабель”, – підкреслив Фірсов.

Він зазначив, що тримав справу «Stavanger» на особливому контролі.

“Позиція інспекції була однозначна – порушник сплачує штраф у повному обсязі. Але, мабуть, наша принциповість не сподобалася керівництву Кабміну”, – сказав Фірсов.

Екс в.о. голови ДЕІ наголосив, що після того, як його без пояснення причин звільнили, йому відразу ж стало відомо, що за «Stavanger» занесли, і його скоро відпустять.

“Але я не став говорити про це до офіційного підтвердження, щоб не виглядало так, ніби я від образи поливаю брудом невинних людей”, – прокоментував він.

Єгор Фірсов підкреслив, що тепер є офіційне підтвердження. Вчора пан Мальований своїм розпорядженням відпустив «Stavanger» на всі чотири сторони.

“Ні копійки штрафу в бюджет судно не сплатило. Рішення Мальованого базується на тому, що «Stavanger» нібито перерахував 26 млн грн на депозитний рахунок господарського суду Одеси. Але, по-перше, ця сума майже в 3 рази менше розміру збитку. А по-друге, це не штраф. Через пару місяців цю історію тихо зіллють, ці гроші повернуть власнику судна, і історія закінчиться нічим”, – зазначив він.

Також Фірсов додав, що співробітники інспекції, які за час його роботи вже відвикли від хамської корупції і відвертого хабарництва, зараз просто в шоці. Адже цей випадок був у всіх ЗМІ, і люди були впевнені, що чиновники не наважаться так явно зливати цю справу на очах у всієї країни.

“Багато пишуть мені, запитують, що робити і як реагувати на те, що відбувається? Виходить, що вся наша роботи, всі реформи – були марними? За тиждень все повернулося до старих порядків, як було при Януковичі, Порошенко і т.д. Чого ж тоді варті слова влади про реформи і боротьбу з корупцією?”, – прокоментував він.

Фірсов сказав, що він думав про те чому його звільнили.

“Після своєї відставки я думав про те, що може бути дійсно десь не допрацював, і мене замінили з об’єктивних причин. Але тепер я бачу, що єдиною причиною по якій мене і мою команду прибрали – було бажання займатися ось таким ось рішаловом. Ми цьому заважали. Тому нам підшукали заміну в особі більш піддатливого керівника. Сумно”, – підсумував екс в.о. голови ДЕІ.

Нагадаємо, незаконний тиск зі сторони Державної екологічної інспекціїї за час, що я тут працюю, зменшився, – Фірсов.

Нагадаємо, затримані браконьєри виявились представниками Держрибагенства, – Фірсов.

Нагадаємо, Фірсов закликав прийняти законопроєкт про державний екологічний контроль.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: