НОВИНИ

В Україні внаслідок аварії стався скид пальмової олії у водне середовище

06.05.2020 13:21
95690469_3471771536172505_5906431367532511232_n

30 квітня було встановлено факт забруднення внутрішніх морських вод України. Внаслідок аварії стався скид із судна «STAVANGER» (прапор TUVALU) пальмової олії. Сталося це у морському порту «Південний». Про це повідомив в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

Державна екологічна інспекція здійснила розрахунок збитків, нанесених державі відповідно до «Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, заподіяних внаслідок забруднення із суден, кораблів та інших плавучих засобів, територіальних та внутрішніх морських вод України».

За інформацією АМПУ, кількість забруднюючих речовин, скинутих у водне середовище, складає 8437 кг. Відповідно, сума збитків складає 2 416 557 доларів США. Майже два з половиною мільйони доларів- це значний розмір штрафу і ми розуміємо, що його будуть намагатись оскаржувати.

“Але закон є закон, і ми маємо виставляти претензію відповідно до обсягів забруднення. Позитивним фактом є те, що це страховий випадок, отже компенсація може лягти не тільки на власника”,- написав Фірсов.

Відповідно до порядку, було прийнято рішення затримати судно поки власник не відшкодує нанесені збитки. Ця ситуація не може залишатися без справедливої реакції. Про подальшу ситуацію буду вас інформувати. Окремо хотів би наголосити, що тяжких наслідків для довкілля вдалося уникнути, більшість робіт по ліквідації наслідків розливу вже завершено.

Нагадаємо, планові перевірки ДЕІ наразі відмінені, проте позапланові продовжуються.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: