НОВИНИ

В Україні незаконний тиск зі сторони Держекоінспекції зменшився,- Фірсов

28.04.2020 16:33
https://agronews.ua/

В Україні незаконний тиск зі сторони Державної екологічної інспекції за останній період зменшився. Про це повідомив у зверненні до бізнесу в.о. голови Державної екологічної інспекції Єгор Фірсов на своїй Facebook сторінці, пише agronews.ua.

“Впевнений, ви вже помітили, що незаконний тиск зі сторони Державної екологічної інспекціїї за час, що я тут працюю, зменшився. Вимагання хабарів та погрози у разі їх несплати – точно не наша тактика. Всі штрафи та розрахунок збитків лише по ділу, прозоро”,- наголосив Фірсов.

Держекоінспекція перезавантажила керівництво більшості територіальних підрозділів, щоб викорінити поширене до цього явище в інспекції – корупцію. Проте, якщо хтось із представників ДЕІ все ж вимагає від вас хабар, одразу ж повідомляйте Єгора Фірсова. Можна на пошту ([email protected]).

“Думаю, ви розумієте, що якісна робота інспекціі є корисною для бізнесу, адже, якщо ми будемо боротися з браконьєрами – це буде вигідно легальному бізнесу, який законно розводить рибу. Або та ж сама історія і з реальними підприємствами-утилізаторами, яким вигідно побороти фейкові, без необхідного обладнання. Ми просимо бізнес також змінити своє ставлення до навколишнього середовища”,- зазначив Фірсов.

Велика кількість нарахованих збитків за порушення природоохоронного законодавства, близько 6,3 млрд грн – наразі несплачена підприємствами зі списку, який вказаний за посиланням.

“Всі ми бачили лісові пожежі, смог у Києві, пильні бурі і зрозуміти, що недбале ставлення до екології зачіпає усіх і від наслідків не сховатись. Хочу наголосити, що на сьогоднішній день, держава потребує наповнення бюджету як ніколи. Тому закликаю тих, хто є в даному списку, сплатити штрафи та справедливо нараховані вам збитки якомога оперативніше”, – резюмував Фірсов.

Нагадуємо, раніше Єгор Фірсов повідомляв, що не допустити екологічну перевірку буде дуже дорого.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: