ВАЖЛИВО

Земельне свавілля на Київщині: як роздерибанили заказник

16.09.2021 09:34
t-1-zemlia

У 2009 році в межах сільського населеного пункту Крюківщина, що на Київщині, на землях ДП “Київський лісгосп” було створено ландшафтний заказник місцевого значення “Озерне”. Відповідне рішення ухвалила Крюківщинська сільська рада. Про це повідомляє agrotrend, пише agronews.ua.

Згідно цього рішення орієнтовна площа заказника становила 46,3 гектара.

Місцеві активісти навіть почали мріяти про створення в “Озерному” пішохідних доріжок, адже у Крюківщині молоді, дітям та мамам з малюками бракує місць для прогулянок. А відповідна зона відпочинку ще й зберегла б довкілля.

Але у 2012 році Крюківщинська сільська рада ухвалює інше рішення, що сколихнуло не тільки активістів, а й всіх місцевих жителів. За цим рішенням площа ландшафтного заказника місцевого значення “Озерне” зменшилася до 30,6 гектарів.

Куди ж поділися майже 16 гектарів? Чи землеміри Держлісгоспу просто помилилися на “декілька” гектарів?

Редакції вдалося отримати доступ до певних землевпорядних документів та зрозуміти, куди ж поділася земля громади.

Місцева влада Крюківщини ще з 2013 року, замовляючи Генплан, намагалася вивести частину земель, що належать Київлісгоспу, у приватну власність.

І от на Генплані, розробленому у 2017 році, чітко виділена територія ландшафтного заказника місцевого значення “Озерне”. Але чомусь одна із ділянок випала за його межі.

А далі на частину цього ласого шматка заказника з’являється Державний акт на право приватної власності на землю від 22 серпня 2002 року за підписом тодішнього голови Крюківщинської сільради Михайла Сезановича. Хоча сам пан Михайло заперечує як справжність цього підпису, так і видачу “документу”.

А далі ще цікавіше – право власності на земельну ділянку згідно договору купівлі-продажу переходить до третьої особи.

З усіх вказаних даних у договорі з відомостями Державного акту співпадає тільки площа самої ділянки.

06 липня 2021 року зареєстровано договір купівлі-продажу земельної ділянки за кадастровим номером 3222484001:01:023:0022, який відсутній у Публічній кадастровій карті України. Натомість на цій карті зазначена земельна ділянка поділена на чотири частини з присвоєними кадастровими номерами, але з відсутністю будь-яких документів, що підтверджують законність поділу.

Хто, коли, як вивів із земель лісфонду ділянку, купив, продав, поділив, перепродав зрозуміти важко. Але не важко зрозуміти – на Крюківщині з успіхом та безкарно дерибанять природоохоронні землі.

Нагадаємо, що Озвучено закупівельні ціни на зерно в УкраїніОзвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: