ВАЖЛИВО

З осені 2020 року ЄС забороняє ЗЗР із вмістом бромоксинілу і манкоцебу

07.05.2020 17:02
stiykist-do-antybiotykiv-i-pestycydiv-dosyagla-krytychnyh-znachen

Європейська комісія не поновила дозвіл на застосування діючих речовин бромоксиніл і манкоцеб у засобах захисту рослин. Застосування цих двох діючих речовин не може бути поновлено відповідно до Регламенту ЄС. Відповідно агропродукція із залишками цих речовин не може бути визнана безпечною для споживання. Про це повідомляє European Commission, пише agronews.ua.

Це рішення стосується тільки розміщення на ринку манкоцебу та засобів захисту рослин, що містять його. Після непоновлення затвердження і закінчення всіх пільгових періодів для запасів продуктів, що містять цю речовину, будуть зроблені окремі дії для швидкого зниження всіх існуючих залишків речовини в продуктах харчування (очікується в третьому кварталі 2020 року).

Після цього продукти харчування з більш високим рівнем залишків манкоцебу не зможуть більше розміщуватися на ринку ЄС. Передбачувана дата прийняття – 3 квартал 2020 року.

Рішення вступить в силу через 20 днів після публікації в Офіційному журналі ЄС. Оскаржити рішення можна протягом 60 днів з моменту повідомлення.

Також держави-члени ЄС повинні відкликати дозволи на засоби захисту рослин, що містять бромоксиніл. Непоновлення затвердження засноване на першій оцінці речовини для використання в якості активної речовини-пестициду в ЄС відповідно до Регламенту ЄС. Пропонована дата прийняття: 4 квартал 2020 р Пропонована дата вступу в силу: 3 дня після публікації в Офіційному журналі ЄС. Остаточна дата коментарів: 60 днів з моменту повідомлення.

Нагадаємо, експорт продукції в ЄС перевірятиметься не тільки на вміст хлорпірифос.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: