НОВИНИ

В Україну незаконно імпортовано пального на понад 100 млн грн

19.05.2021 14:01
iStock-586921250_d_850

Служба безпеки України задокументувала і припинила протиправну діяльність групи осіб. Ділки нелегально імпортували в Україну великі партії пального з Республіки Білорусь та РФ. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники постачали продукцію на адресу низки комерційних структур. Для уникнення сплати митних зборів та акцизного податку вони у документації штучно знижували вміст метилового спирту у продукції. Дії організаторів завдали державному бюджету збитки в особливо великих розмірах.

У ході досудового розслідування задокументовано, що менеджмент комерційних структур протягом 2020-2021 років реалізовував імпортовану продукцію підприємствам із ознаками «ризиковості». За попередніми даними, незаконно імпортовано продукції на понад 100 млн грн.

Ці суб’єкти господарювання не мають виробничих потужностей і не знаходяться за адресами реєстрації. До того ж засновником, директором і бухгалтером виступає одна особа.

Фактично імпортований товар в Україні організатори переробляли на нелегальних міні-НПЗ у сурогатні паливо-мастильні матеріали. Потім реалізовували за готівку без оформлення бухгалтерських документів.

У ході проведення обшуків на території Київської, Чернігівської та Луганської областей правоохоронці вилучили:

– тіньову документацію;

– печатки 300 фіктивних підприємств;

– засоби зв’язку та комп’ютерну техніку;

– банківські картки та велику суму готівки;

– обладнання для нелегального виготовлення паливо-мастильних матеріалів;

– метиловий спирт, хімічні добавки та готовий сурогат загальним об’ємом понад 1 тис. тонн.

Триває досудове слідство за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Операцію проводило Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБ України спільно з УСБУ в м. Києві та Київській області та Головним управлінням боротьби з фінансовими злочинами ДФС України під процесуальним керівництвом Прокуратури м. Києва.

Зважаючи на особливий резонанс у ЗМІ щодо одного з обшуків, який відбувався у будинку, де проживає мер Києва Віталій Кличко, можемо повідомити таке.

У ході обшуку за цією адресою було виявлено та вилучено:

– документацію та печатки 68 юридичних осіб;

– фінансово-господарську документацію задіяних у протиправній схемі СПД;

– ноутбуки, електронну техніку, 

– необліковані кошти.

Нагадаємо, що в Україні заблоковано діяльність підпільного нафтопереробного заводу.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: