НОВИНИ

В Україні з’явився новий сорт черешні

17.01.2022 18:03
040620_черешня

У переддень Різдва, 6 січня 2022 року, Мінагрополітики, наказом № 5 «Про виникнення майнового права інтелектуальної власності на поширення сортів рослин в Україні», засвідчило виникнення у ТОВ «Бахмутський розсадник» майнового права інтелектуальної власності на поширення сорту черешні Самміт. Про це повідомляє Асоціація “Укрсадпром”, пише agronews.ua.

Сорт черешні Самміт дуже поширений у товарному садівництві Канади і країн центральної та західної Європи. Він належить до сортів черешні з середнім терміном дозрівання і має плоди зі щільним, пружним м’якушем.

“Набуття ТОВ «Бахмутський розсадник» права на поширення саджанців сорту черешні Самміт та введення цього сорту в Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні — один із планомірних кроків, які ми спільно з асоціацією «Укрсадпром» робимо для того, щоби вітчизняні садівники могли легально вирощувати популярні сорти плодових культур. Нині у нас на черзі реєстрація права на поширення садивного матеріалу сорту вишні Лотовка та прогресивної підщепи для персика і сливи GF 677 — з подальшим їх заведенням у Державний реєстр сортів рослин, придатних для поширення в Україні”, – повідомив керівник ТОВ «Бахмутський розсадник» Євгеній Розсох.

Читайте також: В регіонах України зростає загроза поширення небезпечного шкідника.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: