НОВИНИ

В Україні масово зупиняються заводи з виробництва скла

20.01.2022 12:00
26-11

Під загрозою звільнення через критичну ситуацію в промисловості опинилися 12 тисяч українців. Також постраждати можуть суміжні галузі. Про це повідомляє ФОКУС, пише agronews.ua.

Українська скляна промисловість перебуває на межі краху через ціни на газ. Три підприємства вже зупинилися, решта перейшли у стадію технологічного простою, щоб не допустити повної зупинки печей. Про це заявили у пресслужбі Асоціації підприємств скляної промисловості “Скло України”.

“Катастрофічне зростання ціни на природний газ, яке становить до 50% собівартості скляної продукції, має руйнівні наслідки для цілої галузі реального сектору української економіки, оскільки відбувається стрімке об’єктивне зростання кінцевої ціни української продукції”, — повідомили підприємці.

В асоціації зазначають, що через ціну на газ продукція українських компаній стає неконкурентоспроможною як на внутрішньому, так і міжнародному ринках.

Представники скляної промисловості звернулися до уряду за допомогою та підтримкою.

Вони просять, зокрема, розробку та впровадження цільової програми підтримки підприємств скляної галузі України, зокрема шляхом надання пільгових антикризових кредитів.

Читайте також: В Україні найдешевші земельні ділянки здають в оренду від 190 грн на рік.



Перегляди: 20
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: