ВАЖЛИВО

В Україні найдешевші земельні ділянки здають в оренду від 190 грн на рік

19.01.2022 12:02
an_post_18_01_22

Нині у системі Прозорро.Продажі близько однієї тисячі аукціонів із оренди та продажу земельних ділянок. Із них понад 65% (645 лотів) – це ділянки, які здають в оренду. Їхня сукупна стартова вартість (тобто мінімальна щорічна плата, яку зможуть отримувати бюджети громад) сягає 23,7 млн грн, пише agronews.ua.

Найбільше ділянок в оренду нині пропонує Олешківська міська рада Херсонської області (24 лоти), Березнівська міська рада Рівненської області (21 лот), Черняхівська селищна рада Житомирської області (21 лот).

Найдешевші землі сільськогосподарського призначення на торгах пропонують від 190-500 грн на рік. Переважно – це ділянки від 0,5 до 2 га для пасовищ та сіножатей. В користування пропонують їх на 7, а деякі і на 10 років. Серед останніх – Рудківська міськрада (Львівська обл.), пропонує ділянки на 1,07 га та на 1,84 га, Каноницька сільська рада (Рівненська обл.) здає в оренду пасовища в 1,21 га.

На 7 років здають найдешевші ділянки у таких громадах:

–         Шумська міськрада Тернопільської області – 0,71 га;

–         Козівська селищна рада Тернопільської області  – 0,53 га;

–         Рожнятівська селищна рада Івано-Франківської області – 1,4 га;

–         Отинійська селищна рада Івано-Франківської області – 0,78 га;

–         Краснопільська селищна рада Сумської області – 0,6 га.

«Запрошуємо потенційних орендарів земельних ділянок до аукціонів на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Адже для подачі своєї пропозиції на торги учасник повинен, перш за все, зареєструватися на акредитованому електронному майданчику системи Прозорро.Продажі і через новостворений кабінет уже працювати. На нашому маркетплейсі клієнти не лише можуть переглядати та обирати цікаві лоти, а й завжди матимуть якісну технічну підтримку, кваліфікований супровід менеджерів у підготовці до торгів та зручні сервіси. Серед таких – спеціально створені мобільні боти: Земельний бот у Вайбері та аналогічний Земельний бот у Телеграмі. Вони можуть моніторити нові оголошення із оренди та продажу землі за обраними вами параметрами. І в разі появи необхідної ділянки повідомлять відразу на мобільний. Підписуйтеся та стежте за аукціонами без витрачання дорогоцінного часу», – інформує директор ТОВ «Українська універсальна біржа» Сергій Гладкий.

  У 2021 році на майданчику УУБ залучили та успішно допомогли подати пропозиції найбільшій кількості учасників земельних торгів.

Більше інформації та консультації із усіх питань щодо проведення та підготовки до земельних торгів за номером +38 (044) 221-32-33 або пишіть нам на [email protected].

Читайте також: що потрібно знати продавцям та орендодавцям земельних ділянок про електронні аукціони.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: