НОВИНИ

В Україні зростає частка великотоварного виробництва молока

10.04.2020 07:32
Food_Mifu_o_moloke_2019_1

У структурі виробництва молока у 2019 році – 72% складали особисті та фермерські господарства. З два місяці 2020 року частка господарств населення у виробництві молока зменшилася до 60%. Про це повідомила заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олена Альшанова. Пише agronews.ua.

Відповідно 28% загальному обсягу молока у 2019 році припадав на промислово великотоварне молочне виробництво. За 2 місяці поточного року у загальному виробництві молока частка сільськогосподарських підприємств складає вже 40%, або 440 тис тонн молока. А частка господарств населення складає 60%, або 670 тис тонн.

“Виробництво молока з початку року у молочнотоварних підприємствах показує зростання майже на 1%, а виробництво молока у господарствах населення показує динаміку зменшення – на 5%”, – розповіла фахівець.

Падіння загальних обсягів виробництва молока з початку року стало наслідком зменшення поголів’я корів, вважає Олена Альшанова.

“І якщо зменшення поголів’я корів у господарствах населення є логічним, враховуючи трудову міграцію населення, демографічну тенденцію, а також трансформацію особистих сільськогосподарських господарств в організованний сектор, то зменшення поголів’я саме в організованному секторі вимагає уваги”, – зауважила вона.

Нагадаємо, в Україні на ринку молока починається кризова ситуація.


Перегляди: 26
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: