ВАЖЛИВО

В Україні на ринку молока починається кризова ситуація, – Слободяник

01.04.2020 16:32
00215b70-a538-4cb5-9271-e94e3775e3b4

Епідемія в Україні лишень починається, а економічні наслідки вже дають про себе знати. Початок кризової ситуації, спричиненої карантином, спостерігається на ринку молока. Про це повідомив на своїй фейсбук сторінці голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник, пише agronews.ua.

«Принаймні до 24 квітня в країні закриті ринки та обмежені експортні потужності. Відповідно виробники молока – і населення, і ферми – втрачають ринок збуту. Зараз вони вимушені продавати продукцію переробникам за дуже низькими цінами. Проте навіть дешеве молоко переробники подекуди не приймають, бо без експорту їхні ємності перевантажені», – йдеться в повідомлені.

Він акцентує, що ситуація дуже серйозна і потребує втручання держави, бо скоро селяни почнуть виливати молоко в землю та залишаться без грошей, адже для багатьох корова – єдине джерело заробітку.

«Тож я вважаю, що Аграрний фонд та Держрезерв мали б зараз скуповувати сухе молоко і масло, щоб зняти надлишки з ринку, дати можливість селянам заробляти хоча б з мінімальною маржою та зберегти поголів’я. Зараз це має стати основною функцією Агрофонду і Держрезерву щодо агросектору», – вважає голова Агро-Продовольчої Ради.

Слободяник додав, що на щоденній онлайн нараді з асоціаціями організованій Мінекономіки за ініціативи Тараса Висоцького  він звернувся до Міністерства економіки з відповідними пропозиціями, закликав відреагували.

«Бо потім поновлювати поголів’я, яке за останні роки і так невпинно скорочується, буде дуже проблематично», – резюмував він.



Перегляди: 36
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: