НОВИНИ

В Україні збільшується виробництво мінеральних добрив

09.04.2020 09:02
Ryl7hHwvLG

У першому кварталі 2020 року в Україні випустили на 170 тис. тонн мінеральних добрив більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив президент Союзу хіміків України Олексій Голубов. Пише agronews.ua.

Збільшення випуску мінеральних добрив відбулося завдяки відновленню виробництва аміаку на одному з найбільших хімічних підприємств України – ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання« Азот ».

Виробництвокілька років працювало частково, випускаючи добрива на давальницькій сировині. У березні нинішнього року знову заробив цех виробництва аміаку. Тому тепер на підприємстві відновлено повний технологічний цикл, коли з природного газу виробляють аміак, а вже з нього – різні добрива.

У свою чергу, віце-президент Союзу хіміків України Ігор Гольченко поділився інформацією щодо цін на українські мінеральні добрива. За його словами, ця важлива для аграріїв продукція дешевшає щоквартально, в порівнянні з початком 2019 року. Тому зараз ціни на неї найнижчі за кілька років.

Ігор Гольченко пояснив, що на вартість мінеральних добрив впливає, перш за все, зниження цін на газ. Він зазначив, що виробники зацікавлені в тому, щоб їх товар був доступний споживачам. Тому вони роблять все для того, щоб він дешевшав і надалі, або, по крайней мере, намагаються уникнути значних коливань ціни.

Олексій Голубов також запевнив, що працівники підприємств, які виробляють добрива, забезпечені необхідними під час епідемії засобами захисту, проводиться дезінфекція. Тому заводи працюють в нормальному режимі і планують в квітні подальше збільшення обсягів виробництва мінеральних добрив.

Нагадаємо, підстав для обмеження імпорту міндобрив в Україну немає.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: