НОВИНИ

В Україні для зберігання алкоголю для тортів потрібна ліцензія за 0,5 млн грн

15.05.2020 19:02
Dahanago-cherkessk-torty-foto

Підприємства харчової та кондитерської галузей використовують у своїх виробах алкоголь, як складову рецептури або задля подовження терміну зберігання виробу. В той же час, наказ Податкової служби України № 251 передбачає, що місця зберігання алкогольних напоїв, які не внесені до Єдиного реєстру підпадають під санкції. Ця невідповідність створює проблеми для виробників та містить потенційну корупційну складову. Про це пише agronews.ua.

“Серед іншого потрібно подавати ліцензію на місця зберігання алкоголю. Раніше компанії надавали ліцензію на імпорт, яка коштувала 700 грн. На поточний момент ця ліцензія анульована. Ліцензія на роздрібний продаж вартує 500 тис. гривень. І компаніям, які ніяким чином не залучені до продажу алкоголю, купувати цю ліцензію лише заради того, щоб реєструвати місце для зберігання алкоголю для виробів, це недоречно”, – вважає президент об’єднання виробників кондитерської, харчоконцентратної та крохмалопатокової галузей України “Укркондпром” Олександр Балдинюк.

Наразі підприємства, особливо малі та середні, не в змозі придбати таку дороговартісну ліцензію. Невеличка сімейна кондитерська просто не здатна випекти стільки тортів, щоб покрити вартість такої ліцензії.

В той же час у законодавстві стосовно ліцензування місць зберігання алкоголю мова йде про експорт/імпорт та торгівлю алкоголю. І не поширюється на зберігання алкоголю підприємствами харчової промисловості для потреб власного виробництва. Власне, ситуацію могло б легко відрегулювати роз’яснення від Податкової служби України, але наразі воно відсутне.

Нагадаємо, в Україні на так звані «соєві правки» накладуть вето.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: