НОВИНИ

В Україні суттєво зріс експорт згущеного молока

22.07.2020 08:32
sguschenka

Молочні консерви – єдиний продукт, експорт якого помітно виріс за перше півріччя: на 12% до 14,2 тис. т. Про це повідомляє Інфагро, пише agronews.ua.

Правда, значна частина цього обсягу представлена ​​не класичними консервами з молока, а молокосодержащие продуктами. Основними країнами, куди продаються українські молочні консерви, є Узбекистан (16%), Грузія (13%), Лівія (13%), Киргизстан (10%) і Азербайджан (7%).

В Україні зростає також і імпорт білоруської згущеного молока. Імпорт молочних консервів в першому півріччі майже досяг позначки в 1,4 тис. т. При цьому в країну поставляється в основному справжня дорога згущене молоко. На внутрішньому українському ринку білоруські консерви часто продаються дорожче, ніж консерви українського виробництва.

Аналізуючи зовнішню торгівлю консервами в червні, слід зазначити досягнення певного рекорду в експорті. З країни вивезено майже 2,9 тис. Т згущеного молока, що на 36% більше червневого показника минулого року. Цікаво також, що помітно зріс експорт концентрованого молока (без цукру), щодо нового продукту у вітчизняному асортименті.

Нагадаємо, на Миколаївщині фермери розпочали експорт компосту до 4 країн.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: