НОВИНИ

На Миколаївщині фермери розпочали експорт компосту до 4 країн

21.07.2020 08:32
09890202004010946001

У Баштанському районі Миколаївщини нове приватно-комерційне підприємство налагодило виробництво органічних добрив на основі курячого посліду, змішаного з листям, травою та гілками. Про це повідомляє agroday, пише agronews.ua.

Спеціальний аеробний процес із доступом кисню дозволяє формувати на спеціальних майданчиках компост, де зберігаються корисні речовини, але гине насіння бур’янів.

За словами керівника проекту “Екологія плюс” Максима Пантелєєва, продуктивність перших двох майданчиків має становити 80 тисяч тонн природних добрив на рік. Органічна основа компосту дозволяє значно збільшувати врожайність усіх рослин, відтак зацікавленість до даного виду підживлення у світі користується неабияким попитом: перші контейнери з цією продукцією по ціні тисяча гривень за тонну вже відправили на експорт до Оману, Туреччини, ОАЕ та Алжиру.

Вже в найближчих планах підприємства – виготовлення не менше 200 тисяч тонн еко-добрив на рік. Для досягнення таких показників фермери збираються купувати й вивозити на переробку весь послід із навколишніх птахоферм та птахофабрик навіть у сусідніх регіонах.

А їх тільки на Херсонщині десять, і тримають на них майже чотири мільйони курей, гусей, індиків та качок. До того ж проблема утилізації такого роду відходів актуальна і в масштабах всієї держави: адже поголів’я домашньої птиці в Україні впродовж останніх років тільки нарощують.

Нагадаємо, Україна експортуватиме м’ясо птиці та свинини до Сінгапуру.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: