НОВИНИ

В Україні пропонують запровадити інтервенційні закупівлі молока

13.04.2020 17:01
picture_20-nezvichajnih-pita_2012_s1

Ввести інтервенційні закупівлі молока, щоб підтримати виробників і не допустити банкрутства та зупинки підприємств – це ініціатива одразу кількох асоціацій виробників молока в Україні, повідомила заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олена Альшанова. Пише agronews.ua.

За словами фахівця, гуртово-відпускні ціни на молоко у лютому склали 20 грн/кг, що на 8% вище, ніж у лютому 2019 року. Роздрібна торгівля – в середньому 25 грн/кг, що вище на 3,6%.

Але це підвищення не покриває збітків молочників під час карантину. Особливо страждають малі приватні агрогосподарства, які наразі часто взагалі позбавлені сбуту.

За прогнозом Продовольчої та сільськогосподарської організація ООН світове виробництво молока зросте цього року на 4,6%. Переважно, це стосується Індії, Пакістану, ЄС та Бразилії. У тих же регіонах, яким загрожує посуха і дефіцит кормів, виробництво молока, навпаки, зменшиться.

Україна наразі може увійти в число регіонов, де проблема посухи буде стояти доволі гостро. Відповідно, виробництво, як кормів, так і молока, може здорожчати.

В таких умовах гарантовані інтервенційні закупівлі молока можуть підтримати виробників у період, коли збут стає проблемою, вважає фахівець.

Нагадаємо, в Україні криза на ринку молока: фермери зливатимуть молоко в каналізацію.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: