ВАЖЛИВО

Криза на ринку молока: фермери в Україні зливатимуть молоко в каналізацію

10.04.2020 10:39
https://agronews.ua/

В Україні почалась кризова ситуації на молочному ринку, яка спричинена карантином. Виробники молока ( населення та ферми) втрачають ринок збуту, пише agronews.ua.

«Ми фактично перебуваємо на межі виживання. У мене велике господарство – 5 корів, 2 бика, два десятка свиней, кози, барани, кури, качки, кролики. Їх щодня потрібно годувати і на корм потрібні гроші, а де я їх візьму, якщо нічого не продаю», – розповів фермер із селища під Маріуполем.

За словами фермера, щоб звести кінці з кінцями, він був змушений частково відмовитися від послуг найманих працівників.

Величезна проблема полягає в збуті товару: фермери не знають, що їм робити з молочною продукцією, яка швидко псується.

«Корови ж не розуміють, що карантин. Їх потрібно доїти два рази на день. Зараз намагаємося переробляти молоко у сири, сметану. Але це ж треба комусь продати. Вже зараз я своїм свиням і курам замість води даю сироватку і кисляк. Якщо так далі піде, почну все їм згодовувати або просто виливати молоко у каналізацію»,- говорить дружина фермера.

«Я не сподіваюся, що ринки відкриють. Навіть якщо і дозволять знову торгувати, за новими карантинними правилам, молоком можна торгувати у критому приміщенні, а не на всіх ринках вони є. А там де є, всі місця вже зайняті і чужих не пустять», – зазначила вона.

Нагадаємо, голова Агро-Продовольчої Ради Іван Слободяник повідомляв, що в Україні на ринку молока починається кризова ситуація.

«Зараз фермери намагаються власними силами вирішити це питання і постачають продукцію постійним покупцям у Маріуполі, однак як кажуть фермери це не вихід із ситуації№,- наголошує Світлана.


Перегляди: 57
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: