ВАЖЛИВО

У Запорізькій області за допомогою тітушек намагалися «віджати» весь урожай фермерів

09.07.2020 15:32
https://agronews.ua/

У Запорізькій області за допомогою тітушек намагалися «віджати» весь урожай фермерів. Про це повідомив у Facebook запорізький адвокат Сергій Барбашин, пише agronews.ua.

«Історія почалася 2 липня. Фермери готувалися збирати свій урожай пшениці і рапсу. У цей момент вони виявили, що 4 комбайна  їдуть забирати їхній урожай. Комбайни були зупинені. Водії не змогли пояснити, куди вони їдуть, і відразу ж зникли», – підкреслив Барбашин.

Адвокат зазначив, що трохи пізніше на місце приїхали чоловіки спортивної статури на мікроавтобусі і пред’явили претензію на 100% врожаю, натякнувши про свої зв’язки із «смотрящими» з кримінального світу.

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 107699972_1220350851642417_8803936218623492773_o-1024x576.jpg

«Крім того, «загарбники» заявили, що земля фермерів знаходиться навколо їх нерухомості, значить, нібито, вони теж є власниками врожаю. При цьому жодної участі в сіяння і обробці землі претензійне ТОВ не приймало. Отримали відмову», – наголосив адвокат.

Він додав, що на наступний день ТОВ «Веселовський Агрос», урожай якого намагалися «віджати», уклало договір охорони полів з поліцією охорони Запорізької області.

«У наступні дні ТОВ «Веселовський Агрос» намагався зібрати свій урожай, але «хлопці спортивної зовнішності» не пускали техніку на під’їздах до полів, фактично оточивши по периметру в кільце поліцію охорони», – підкреслив Сергій Барбашин.

Адвокат Барбашин розповідає, що вранці 06.07.2020 в справу вступає адвокат Сірожа, після чого пишеться заява про вимагання врожаю вартістю 1,5 млн грн .. Миттєвий ЄРДР по ч.2 ст. 189 КК України, справу бере на контроль вище керівництво ГУНП в Запорізькій області.

Адвокат додав, що 6 липня фермерам приходить смс з невідомого номера про вимагання вже 50% врожаю, нібито це останнє попередження. А 7 липня, поліція Запорізької області забезпечила суспільний порядок при збиранні врожаю у с. Новоуспенівка, а «хлопці спортивної зовнішності» спостерігали здаля.  

08.07.2020 – збір врожаю продовжився. Адвокат висловлює подяку всьому складу поліції Запорізької області, які в законному руслі забезпечують збір урожаю.

«Фермери, коли у Вас виникають аналогічні конфлікти, вирішуйте цю проблему тільки в законний спосіб, не шукайте угруповання по крутіше, інакше приречете себе на вічні муки, та ще й з урахуванням швидкого вступу в силу Закону про злодіїв в законі», – резюмував він.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині поліція разом з прокуратурою зривають жнива фермеру.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: