ВАЖЛИВО

У РФ дозволено полювання на тварин з Червоної книги

02.08.2021 19:02
6kl_Tvaruny02

Влада Російської Федерації дозволила полювати на рідкісних тварин, які внесені до Червоної книги. Дозвіл набув чинності з 1 серпня. Про це повідомляє прес-служба Міністерство природи РФ, пише agronews.ua.

Чинності набули два федеральні закони від 22.12.2020 № 455-ФЗ “Про внесення змін до Федерального закону “Про тваринний світ” та “Про полювання і про збереження мисливських ресурсів, і про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації”.

У Мінприроди запевнили, що йдеться “про виняткові випадки з метою збереження об’єктів тваринного світу”. За даними відомства, відстрілювати тварин, які занесені до Червоної книги, все ще заборонено. Прийняті документи дозволяють полювання на червонокнижних тварин з метою:

????моніторинг;

???? регулювання чисельності;

???? охорони здоров’я населення;

???? усунення загрози для життя людини;

???? запобігання від масових захворювань домашніх тварин;

???? забезпечення традиційного способу життя корінних народів.

При цьому зазначено, що дозвіл на полювання може видати тільки Росприроднагляд.

Водночас зоозахисники б’ють на сполох. За словами керівника програми організації з особливо охоронюваних природних територій в РФ Михайла Крейндлина, цією можливістю можуть скористатися багаті люди заради трофейного полювання.

“Добування включає і відстріл, і вилов у виняткових випадках. Дійсно, такі випадки бували раніше, коли були спроби організації трофейного полювання на червонокнижних тварин. Це дуже корупційна форма, з нашої точки зору. В першу чергу, це трофейне полювання. Це може мати дуже негативні наслідки”, – підкреслив Крейндлін.

Як раніше повідомляв УНІАН, 16 іспанців влаштували “полювання” в Португалії і вбили понад 500 оленів і кабанів. Це викликало в країні скандал.

Полювання на рідкісних тварин там дозволена, але конкретно в цьому випадку іспанці винищили більшу частину популяції оленів на місцевій фермі – в 40 км від Лісабона.

Нагадаємо, що фрукти за ціною червоної риби: озвучено причини.


Перегляди: 80
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: