НОВИНИ

Фрукти за ціною червоної риби: озвучено причини

02.08.2021 17:16
View of delicious ripe fruits and vegetables

Для всіх любителів фруктів склалася дуже неприємна ситуація. Люди, які так довго чекали літа, щоб поласувати улюбленими фруктами, зіткнулися зі справжньою проблемою. Ціни на фрукти в 2021 році досягають рекордних висот. Наприклад, персики та абрикоси коштують не менше 50 гривень. І при всьому цьому, експерти повідомляють, що в останньому місяці літа, ціни падати на фрукти поки не будуть. Про це повідомляє портал « OBOZREVATEL », пише agronews.ua.

Експерти повідомляють, що зростання цін був спровокований тим, що в деяких регіонах була дуже низька температура, через що постраждало дуже багато плодів. Приблизно третина врожаю була знищена, а вижили тільки ті плоди, які стійкі до холоду.

Українські агрономи дуже скаржаться на неймовірні збитки, з якими вони зіткнулися цього року. Вони кажуть, що раніше таких збитків не було. На Херсонщині холодна погода знищила майже половину абрикос, через це їх ціна коливається у позначці від 50 до 100 гривень за кілограм, абрикоси торгуються від 40 гривень за кілограм.

Варто зазначити, що ціни на ягоди та виноград значно менші, ніж торік. Це дає можливість компенсувати дорогі персики і абрикоси.

Експерти повідомляють, що ціни на кавуни скоро будуть знижуватися і досягнуть цін 2020 року.

Потрібно відзначити, що любителям черешні не зовсім пощастило в цьому році. Ціни на цей продукт досягли позначок до приголомшливих 100 гривень за кілограм. Це пов’язано з тим, що ціни накручуються в рази. Самі фермери продають черешню в середньому за 30 гривень за кілограм, а кінцевий споживач платить за черешню від 60 до 120 гривень за кілограм.

Нагадаємо, що професійні лікарі розповіли, які продукти не варто вживати на сніданок, щоб не пошкодити організм.

Нагадаємо, що в Україні не будуть знижуватися ціни на соняшникову олію.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: