НОВИНИ

Стало відомо, чому зростають ціни на українську соняшникову олію

08.05.2020 11:02
vs1

Ціни пропозицій української соняшникової олії залишаються на високому рівні 700 $/т FOB через обмежений обсяг продукції у експортерів, які через високу ціну не можуть придбати достатню кількість соняшника, повідомляють аналітики електронної зернової біржі ГрейнТрейд, пише agronews.ua.

Проте на котирування продовжить тиснути зниження цін на пальмову олію та песимістичні підсумки тендеру в Єгипті. Єгипетський GASC вчора на тендері придбав 60 тис тонн соєвої олії (по 30 тис тонн у компаній Hakan Agro та ADM) з поставкою 10-30 липня за ціною 623,5 $/т CFR, яка на 11 $/т або 2% нижча, ніж на попередніх торгах, та відмовився від закупівлі соняшникової олії, яку пропонували на 10% дорожче, ніж ціна закупівлі на попередньому тендері березня.

Соняшникову олію продавці пропонували по 745-746 $/т CFR, але GASC вирішив, що премія за неї 122 $/т в порівнянні з соєвою олією занадто висока.

“Премія за соєву олію відносно пальмової виросла до 121 $/т, а за соняшникову відносно пальмової – до 250 $/т”, – повідомляють аналітики біржі.

Загалом, тенденції цін на пальмову, соєву та соняшникову олії залишаються різноспрямованими.

Ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії опускаються третю сесію поспіль і вже знизилися до 10-місячного мінімуму 1964 рінггитів/т або 449,22 $/т під тиском збільшення виробництва на тлі скорочення експорту.

За даними Малайзійської асоціації пальмової олії, виробництво продукту в квітні в порівнянні з попереднім місяцем виросло на 19,9%. Одночасно імпорт олії до Індії, що є найбільшим світовим покупцем, за рік знизився на 34% до 790 тис т внаслідок логістичних проблем у пунктах призначення.

Зниження цін на нафту та чергове напруження у відносинах між США та Китаєм тисне на ціни американської соєвої олії,які опустилися до мінімуму цього місяця 573,64 $/т.

Через низький попит ціни на липневі поставки аргентинської соєвої олії поступово знизилися до 560 $/т FOB Up River, навіть попри логістичні проблеми, викликані низьким рівнем води у річці Парана.

Нагадаємо, в Україні названо прогноз закупівельних цін на свиней на наступний тиждень.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: