НОВИНИ

Стало відомо, чому зростають ціни на кукурудзу в Україні

31.05.2020 07:32
Frozen_Yellow_Sweet_Corn_Kernel_Noodle_Flour_Meal-4372-21281

Експортні котирування української кукурудзи на базисі FOB Одеса дещо зросли. За інформацією операторів ринку, на минулому тижні були одиничні угоди з продажу кукурудзи за дуже високими цінами для покриття укладених раніше контрактів. Про це повідомляє Refinitiv Agriculture в Telegram, пише agronews.ua.

У той же час, зовнішній попит на українську кукурудзу суттєво впав, тому що основні імпортери закуповують кукурудзу з Південної Америки, – наголошується у повідомленні.

Ціни на кукурудзу на базисі CPT-порт при цьому залишаються досить високими – $ 172-175 за тонну з невеликою тенденцією до зростання. Як зазначає трейдер, про сновним драйвером зростання цін на кукурудзу на базисі СРТ-порт є закупівлі під поставки в Китай.

Істотним фактором зростання ціни кукурудзи на базисі CPT є низькі запаси кукурудзи. Аграрії не продають кукурудзи стільки, скільки потрібно покупцям, коментує трейдер ситуацію на ринку. Низька пропозиція штовхає ціни закупівлі на базисі CPT вгору, в результаті чого різниця з цінами кукурудзи на базисі FOB незначна.

Нагадаємо, в Україні змінюється культура споживання кави: названо прибуткові ніші.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: