ВАЖЛИВО

Постачання неякісної яловичої печінки для військовослужбовців: підозрюють державного ветлікаря

22.10.2021 09:31
1629667334_Pechen-pol-za-i-vred-Poleznye-svoiystva-pecheni_2

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру державному ветеринарному лікарю за фактом складання та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, а також внесення до них завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляє Генпрокуратура, пише agronews.ua.

Працівник підприємства-виробника підозрюється у підробленні офіційного документа (ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у 2021 році за результатами тендеру фізична особа-підприємець здійснила поставку до військових частин понад 16 тисяч кг замороженої яловичої печінки для харчування військовослужбовців. При цьому працівник підприємства задекларував можливість виготовлення 40 тисяч кг такої продукції за один день на власних потужностях.

Проте в ході проведення заходів державного контролю Держпродспоживслужби встановлено, що у виробника відсутні виробничі потужності для виготовлення такої кількості печінки. При огляді блоків зазначеної продукції встановлено механічні пошкодження герметичної поліетиленової упаковки.

Крім того етикетки на ящиках та супровідних документах не відповідали вимогам законодавства. Походження вказаної продукції невідоме, хоча вся партія містить позначку придатності «Держветнагляд».

Державний ветеринарний лікар знав про неспроможність виробника виготовити таку велику партію продукції, не провів передзабійний ветеринарний огляд тварин та не оглянув виготовлену продукцію.

При цьому він вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо посвідчення її якості та придатності.

Раніше, у серпні 2021 року в межах цього провадження прокуратура повідомила про підозру фізичній особі-підприємцю за фактом розтрати та привласнення коштів державного бюджету у сумі 800 тис грн, які були виділені на закупівлю продуктів харчування для військовослужбовців (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування триває. Перевіряється причетність інших осіб до постачання неякісної продукції військовослужбовцям.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що В Україні знову подорожчає хліб.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: