НОВИНИ

Переваги закону 2194 на прикладі конкретного інвестора – Лещенко

18.05.2021 13:00
image0 (1)

Спойлер: коли інвестор, витративши час і великі гроші на придбання дозволів на користування надрами, немає гарантій отримання необхідної земельної ділянки та стає беззахисним перед маніпуляціями чиновників. 2194 прикриває і цей потік можливостей для корупціонерів. Адже забезпечує радикальну дерегуляцію земельних відносин та захищає права інвесторів, надаючи їм переважне право на придбання необхідної для видобування корисних копалин земельної ділянки. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, пише agronews.ua.

ТОВ “Сермін” – підприємство, засноване в Україні великим турецьким інвестором, займається постачанням сировини для виробництва керамічного посуду. Реалізує інвестиційний проект з видобутку каолінів на Кіровоградщині, придбавши дозвіл на користування надрами. Вартість проекту орієнтовно 5 млн євро.

Як зазначає Лещенко, перед початком робіт підприємство отримало право на користування 22 га землі на підставі договору сервітуту. Для розширення діяльності потребували 11 ділянок загальною площею 19,5 гектарів.

Але через раптову появу нових претендентів, які вирішили заднім числом оформити право власності на цю землю, процес загальмувався майже на рік. “Сермін” звернувся за підтримкою до UkraineInvest і Мінагрополітики.

“За результатами наших спільних зусиль погодили план дій і станом на травень 2021 р. остаточно владнали питання на користь інвестора. Більше інвестору не потрібно втручання посадових осіб — дерегуляція в дії”, – відзначив Міністр.

Читайте також: Мінагрополітики та ЄБРР запускають пілотний проект з меліорації.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: