НОВИНИ

Названо регіон, що отримав рекордну суму держпідтримки

31.12.2021 14:05
unnamed

В межах Програми підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, с/г виробникам галузі тваринництва спрямували кошти державної підтримки за напрямом часткового відшкодування вартості об’єктів. Про це повідомляє Львівська ОДА, пише agronews.ua.

Відповідно  до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства  України  фінансову  підтримку  в сумі 82,1 млн гривень отримали 6 суб’єктів господарювання Львівщини у вигляді  часткового відшкодування вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, рибницьких господарств, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.  

Серед інших областей України Львівська є рекордсменкою з кількості введених в експлуатацію об’єктів тваринництва та сумі державної підтримки. Цьогоріч держава відшкодувала вартість будівництва та реконструкції прийнятих в експлуатацію трьох виробничих об’єктів (1- у скотарстві, 1- у птахівництві, 1-у козівництві) та трьох об’єктів переробки сільськогосподарської продукції, зокрема цехів забою птиці-бройлера потужністю 2000-8000 гол./год.

«Сума часткового відшкодування – це лише невеличка частка допомоги держави сільгоспвиробникам, адже будівництво або реконструкція основних засобів виробництва потребують значних капіталовкладень. Шляхом введення в експлуатацію об’єктів збільшено потужності  виробництва у галузі тваринництва на 150 голів корів, на 1,0 тис. голів кіз, на 32,0 тис. голів птиці – бройлера. Поряд з тим, зі збільшенням виробничих потужностей виробники розширюють власні потужності переробки вирощеної продукції, що веде до здешевлення  її собівартості та збільшення рентабельності виробництва»,- прокоментувала директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Тетяна Гетьман.

Слід зазначити, що обсяг інвестицій, вкладених у будівництво і реконструкцію введених в дію об’єктів тваринництва, в області становить близько 300 млн грн.

Читайте також: Як орендувати вантажні вагони Укрзалізниці на електронних аукціонах.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: