НОВИНИ

Названо два види м’яса, які можуть привести до передчасної смерті

24.11.2021 18:19
myaso_0

Регулярне вживання м’яса може призвести до передчасної смерті. Як показало нове дослідження Університету Східної Фінляндії, раціон харчування, багатий на тваринний білок і м’ясом, зокрема, шкідливий для здоров’я. Про це повідомляє znaj.ua, пише agronews.ua.

Вчені заявляють, що м’ясоїди піддавалися більшому ризику смерті, ніж чоловіки, харчування яких було більш збалансованим з точки зору джерел білка.

Ризик смерті у чоловіків, основними джерелами білка яких були тварини, під час спостереження був на 23 % вище, ніж у чоловіків, у раціоні яких співвідношення білків тваринного і рослинного походження було найбільш збалансованим.

Слід зазначити, що більшість рекомендацій по живленню в даний час обмежують споживання червоного м’яса і переробленого м’яса. У Фінляндії, наприклад, рекомендований максимальний прийом становить 500 грам в тиждень.

Дослідження також показало, що високий рівень споживання білка був пов’язаний з більш високим ризиком смерті серед чоловіків, у яких на початку дослідження був діагностовано діабет 2-го типу, серцево-судинні захворювання або рак. Проте аналогічної асоціації не було у чоловіків, які не страждають цими захворюваннями.

Отримані дані підкреслюють необхідність вивчення впливу споживання білка на здоров’я, особливо у людей, які страждають хронічними захворюваннями.

Середній вік чоловіків, які взяли участь у дослідженні, становив 53 роки до початку його проведення, і відсутність білка в раціоні харчування не було типовим для досліджуваної популяції.

Читайте також: Озвучено програми держпідтримки АПК у 2022 році.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: