Виготовлений із мікопротеїну методом мікробного бродіння, продукт за зовнішнім виглядом і текстурою схожий зі звичайним аналогом. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.
Кальмари Aqua Cultured не містять продуктів тваринного походження та ГМО, а харчова цінність аналога схожа з традиційним продуктом, проте, має свої переваги.
Для порівняння, звичайна альтернатива майже точно відповідає вмісту калорій і білка, але має 45 мг натрію, 0,4 г насичених жирів, 263 г холестерину та не містить клітковини.

Щоб удосконалити форму подачі у вигляді фрі, Aqua Cultured залучили відомого кухаря та ресторатора Джонні Каріно, котрий допоміг команді «підігнати» текстуру продукту.
«Коли ви відкушуєте, одразу відчуваєте хрустку нотку, що поєднується з реалістичною, злегка жувальною текстурою кальмарів», — каже Джоні Каріно.
Імовірно, крім ролі кулінарного радника, Каріно може бути оголошений стратегічним партнером.
Наразі Aqua Cultured розробляє ряд інших аналогів морепродуктів і риби, включаючи креветки, гребінці, тунець і сиг.
Комерційний запуск запланований на кінець цього року через вибраних стратегічних партнерів, імена яких поки не розголошують.
Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.