АГРОРЕГІОНИ

На Закарпатті митники затримали 5 вагонів кукурудзи

25.04.2023 18:18
764

На митному посту “Чоп-залізничний” затримали 5 вагонів з понад 200 тоннами кукурудзи на мільйон гривень. Їх намагалися вивезти з України за підробленими документами. Про це повідомили на сторінці Закарпатської митниці, пише agronews.ua.

Відомо, що до митного поста “Чоп-залізничний” прибув вантажний потяг, яким у п’яти вагонах перевозили сільгосппродукція.

Перевізник подав на оформлення декларацію на товар “кукурудза 3-го класу, 2022 року врожаю”, вагою 211 тонн, вартістю понад 1 млн грн. Відправником-експортером було зазначено підприємство з Миколаєва, виробником товару – львівське фермерське господарство, а покупцем – ірландська фірма. При цьому, згідно з наданими до митного оформлення документами, сама кукурудза була вирощена на Кіровоградщині.

Закарпатські митники перевірили документи та виявили, що вони можуть бути підробленими, адже містять неправдиві відомості.

“Вказані факти були підтверджені листами місцевої селищної ради та Головного управління статистики. Відтак, за надання керівником миколаївського підприємства ймовірно підроблених документів митниця направила у поліцію повідомлення про протиправне діяння щодо можливих ознак злочину, передбаченого статтею 358 ККУ”, – зазначили на сторінці Закарпатської митниці.

Перевізникам загрожує до двох років обмеження волі.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: