ВАЖЛИВО

В Україні невдовзі запрацює новий завод

24.04.2023 14:12
vzhe-za-misyac-v-ukrajini-zapracyuye-noviy-zavod-z-pererobki-kizilu (1)

Через окупацію найбільшого органічного кизилового саду в Європі компанії Famberry в с. Нове Запорізької області, господарі почали будувати нове підприємство у Запоріжжі, яке вже на фінальній стадії. Про це AgroPortal.ua розповіла співвласниця Famberry Ліза Ольшанська, пише agronews.ua.

«Загинув мій брат, який брав активну участь у сімейному бізнесі. Йдучи на війну, він казав: вони забрали мій дім та мій хліб, я маю це звільнити. Тому будівництво нового заводу — це справа честі та пам’яті про нього», — каже Ольшанська.

Частина заводу будувалася з нуля, дещо було викуплено з готовими складами. Обсяг переробки буде великим, щоб запускати на базі заводу й партнерські проєкти.

Запуск плануємо наприкінці цього або на початку наступного місяця. Будемо працювати на своїй сировині, а коли вона закінчиться, то, сподіваюся, наш сад вже буде деокуповано.

Співвласниця зазначає, що новий сад закладати не будуть, оскільки немає ні посадкового матеріалу, ні ресурсів на його закладання.

В старий кизиловий сад прилетіло 6 касетних ракет, зламано трансформатор та холодильну камеру, зруйновано адмінбудівлі, розікрадено цех із виробництва пастили та компоту, розстріляно сільгосптехніку.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: