АГРОРЕГІОНИ

На Волині цукровий завод виготовляє органічне добриво

23.02.2022 14:06
64671e72c8324e1ae512ec223bf25d72

На Гнідавському цукровому заводі, що на Волині, виробляють органічне добриво. Мелясна барда — це залишок від переробки цукрових буряків. Сільгосппідприємства використовують це органічне добриво для підживлення грунтів. Про це повідомляє Гнідавський цукровий завод, пише agronews.ua.

Експерти переконують, що 10 т мелясної барди можуть замінити 4 мішки селітри, а беручи до уваги сьогоднішні ціни на добрива — це дуже вигідна пропозиція, тим більше, що мелясна барда є органічним добривом.

«Ми продовжуємо реалізовувати мелясну барду для провідних сільгосппідприємств Волині. Сьогодні досить велика зацікавленість цим органічним добривом, тим більше, що ціни для оптовиків досить низькі. Барда вже довела свою ефективність, а сільгосппідприємства купують необхідне обладнання для внесення цього добрива», — розповів Олександр Нікішин, заступник директора з питань сировини.

Мелясна барда пройшла всі необхідні експертизи вітчизняних та закордонних лабораторій, оцінивши вміст мінеральних добрив провідні спеціалісти рекомендували використовувати цей продукт для підживлення сільгоспземель.

«Цьогоріч ціна на добрива побила всі рекорди, а спеціалісти прогнозують зниження урожайності, адже не всі зможуть купувати селітру чи інші добрива за такими цінами. На допомогу волинським підприємствам-сільгоспвиробникам стало внесення мелясної барди»,  — зазначили експерти. 

Зазначається, селітру, амфос,  хлористий калій необхідно вносити для нормального врожаю, а крім цього органіку та мікроелементи. Все це є у мелясній барді, яка ще кілька років тому була продуктом переробки, а нині є цінним органічним добривом.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: