АГРОФОТО

На Миколаївщині селяни заблокували проїзд зерновозам

04.02.2022 13:35
d51edf_resizedscaled_1020to574

Жителі села Лимани, що на Миколаївщині, перекрили в’їзд вантажівок із зерном до населеного пункту. На в’їзді до села чергують четверо людей. Причиною став габаритний транспорт, який нівечить дорожнє покриття в селі. Про це повідомляє suspilne.media, пише agronews.ua.

За словами Наталії Панашій, старости сіл Лимани та Лупареве, черги з вантажівок поблизу села утворюються вже приблизно рік, проте ситуація загострилася у ніч проти 3 лютого.

«До Лиманів вони раніше не заїжджали, якось шикувалися за Галицинівкою та виїжджали. Зранку мені подзвонила жителька села і розповіла, що фури вже перед Лиманами. Я вдягла сигнальний жилет та поїхала за село. І дійсно, фури вже були поблизу села», — розповіла Наталія Панашій.

Як каже посадовиця, ситуація пов’язана зі зниженням цін на зерно. Фури приїжджають вже навантажені зерном, а здавати його водії відмовляються, тому залишають автівки на узбіччі. У ніч проти 3 лютого 2022 року поблизу Лиманів утворилася черга, а деякі фури почали заїжджати на територію села.

«Від Миколаєва до Лиманів 10 км вони стоять. У село їх не можна пускати, вони всі провулки розбивають. Водії не винні в цій ситуації, їм потрібно розвернутися та стати у чергу. А для цього вони мають заїхати в село і знайти будь-яких провулок, роздавити там асфальт та розвернутися назад», — розповіла Наталія Панашій.

«Повідомлення щодо перекриття руху поблизу села Лимани до патрульних не надходили. За зверненням ОДА патрульна поліція готує проєкт зі зміни схеми регулювання дорожнього руху на цій ділянці дороги. Відповідно до запропонованих змін, зупиняти великовантажний транспорт поблизу жилих будинків у Лиманах заборонятиметься», — зазначив Віталій Душка, речник патрульної поліції у Миколаївській області

Читайте також: В Україні створили новий онлайн сервіс для продажу зернових культур



Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: