НОВИНИ

На Миколаївщині продають зерновий термінал

24.11.2021 17:47
543.jpg

«Укрексімбанк» продовжує продаж прав вимоги щодо кредитної заборгованості позичальників, які не обслуговують фінансові зобов’язання перед банком. Про це повідомляє ПроАгро Груп, пише agronews.ua

Як йдеться в повідомленні банку, в пулі активів на продаж одним із найдешевших та інвестиційно привабливих лотів є права вимоги за кредитним договором, забезпеченим іпотекою зернового терміналу в морському порту «Очаків».

«Першу чергу терміналу, що складається з трьох силосів загальною потужністю зберігання до 20 тис. т зерна, введено в експлуатацію. Для другої черги потужністю до 30 тис. т виконано проектувальні та підготовчі роботи на відведених ділянках. Комплекс оснащений сучасним обладнанням провідних світових виробників для приймання, зберігання та перевалки зернових культур, технологічні процеси автоматизовані. Доставка вантажів у порт може здійснюватися автомобільним та водним транспортом», – зазначають у банку.

Комплекс, за даними «Укрексімбанку», має високий економічний і технологічний потенціал подальшого збільшення потужностей зберігання та перевалки. Інтенсивний розвиток річкової логістики, який очікується вже найближчими роками, здатний у рази збільшити обсяги вантажних перевезень зернових у районах річки Дніпро. Наявність вільних прилеглих ділянок дозволяє в разі потреби розширити термінал, а також існує можливість будівництва глибоководного причалу та поглиблення акваторії для прийому суден більшого класу.

Управління комплексом може проводитись як окремо, так і у складі вертикально-інтегрованого холдингу. Наявність власного терміналу як однієї з виробничих ланок може дати синергію для експортно-орієнтованого агробізнесу. Зокрема, сприятиме зниженню собівартості сільгосппродукції з урахуванням доставки кінцевому покупцю, забезпеченню першочерговості та оптимальних термінів обробки власних вантажів для зниження логістичних ризиків.

Торги по лоту зі стартовою ціною 36,7 млн. грн. заплановані на 13 грудня 2021 р.

Читайте також: Озвучено програми держпідтримки АПК у 2022 році.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: