НОВИНИ

На Дніпропетровщині викрито завод з виробництва підпільного алкоголю

17.09.2021 11:44
4419f13fd4f596e96c6d9e676a0e9007

СБУ викрила у Дніпропетровській області схему виробництва і збуту контрафактної підакцизної продукції у промислових масштабах. Щомісяця ділки реалізовували понад 100 тонн підробленого алкоголю на млн грн. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

Для виробництва фальсифікату вони облаштували підпільний завод. Готовий «товар» збували через афілійовані мережі і торговельні точки з продажу алкогольної продукції у Київській, Харківській та Сумській областях.

Щоб приховати оборудку, ділки обладнали логістичний центр з розповсюдження підробки в орендованих складських приміщеннях на території Дніпропетровщини, а головний офіс – у Запоріжжі.

Для виготовлення сурогату учасники схеми використовували контрафактний спирт і консерванти сумнівної якості.

Встановлено, що нелегальний бізнес організували четверо мешканців Запорізької області. За оперативними даними, одержані «прибутки» вони виводили у тінь через підконтрольні фірми.

Під час обшуків за адресами виробництва фальсифікату, а також в офісних та складських приміщеннях організаторів оборудки, правоохоронці виявили:

понад 16 тонн підготовленої до збуту контрафактної продукції;

«інгредієнти» для виготовлення фальсифікату;

тару для фасування готового «товару»;

чорну бухгалтерію і документацію із доказами протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам схеми про підозру.

У межах кримінального провадження триває досудове розслідування для встановлення всіх обставини правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до схеми.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводили співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури Дніпра.

Нагадаємо, що На Черкащині затримано угрупування за крадіжку гербіцидів на особливо крупну суму.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: