АГРОРЕГІОНИ

На Дніпропетровщині відбулось рейдерське захоплення фірмою Сергія Касьянова

10.05.2022 12:20
064baae-reyderstvo

Сьогодні у Ниві Трудовій землі ПП «АВІ» рейдерує фірма Сергія Касьянова. Тривожний сигнал «СОС» щойно пролунав із гарячого через обстріли рашистів Апостолівського району. Повідомляє Фермер Придніпров’я, пише agronews.ua.

Голова приватного підприємства «АВІ» Анатолій Гергель схвильовано повідомив:

“Фірма Сергія Касьянова планує 10 травня у Нивотрудівській ОТГ закультивувати посіяний і підживлений мною соняшник, а потім посіяти власний. Війна іде, ми жили рвемо, щоб все встигнути – а тут діють проти президента України, бо компрометують його військову адміністрацію! Допоможіть захистити право на користування землею, на яку є Державний акт!”,- схвильовано повідомив голова приватного підприємства «АВІ» Анатолій Гергель.

Війна «дозволила» начальнику військової адміністрації Нивотрудівської сільської ради Андрію Ровнову коїти те, про що й мови не могло бути у мирний час.

Він 29 березня видав голові ПП «АВІ» Анатолію Гергелю наказ № 06. У ньому «команда»:

… Припинити дію Акту постійного користування, на підставі якого «АВІ» використовує земельну ділянку площею 48, 1 га на території Нивотрудівської с/р.

І одразу видав і наказ № 07:

… Погодити передачу з. д. площею 48, 1 га для користування компанією «Стронг – інвест» (один із бенефеціарів – голова групи директорів КСЖ Агро, голова Дніпропетровської ОДА в 2004 р. Сергій Касьянов – прим. авт.) на час військових дій.

На запит «Фермера Придніпров’я» А. Ровнов пояснив: «Підприємство «АВІ» тривалий час працює на землі на підставі рішення сесії, якої не було. У мирний час це буде обов’язково доведено в суді».

Дивно, звідки така впевненість у позитивному вердикті сліпої Феміди? Чи «все схоплено» і там? Як кажуть в народі: ще не впіймав, а вже й оскуб…

Начальник ВА с/р може «підміняти» державу під війну?

Скасовувати дію Державних актів А. Ровнову закон України «Про військово-цивільні адміністрації» не дає повноважень. Його стаття 1 «Статус і призначення військово-цивільних адміністрацій» говорить:

“Військово-цивільні адміністрації населених пунктів – це тимчасові державні органи, що здійснюють на територіях відповідних територіальних громад, затверджених Кабінетом міністрів України, повноваження сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їхнього створення) рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських голів та інші повноваження, визначені цим Законом.”

Тобто не може військовий начальник сільської ради повністю заміняти державу. Виділення землі сільським радам на період дії воєнного стану заборонене!

У Ниві Трудовій це проходить. Коли ж у Дніпропетровській обласній військово-цивільній адміністрації належно «оцінять» зусилля з «віджиму» землі свого нижчого за рангом голови, у досвідченого 64-річного хлібороба Анатолія Гергеля? Чому у Дніпропетровщині під війну рейдери – «в законі»?

Читайте детальніше : На Дніпропетровщині відбулось рейдерське захоплення землі

«Фермер Придніпров’я» звернувся до заступника начальника ГУ Національної поліції у Дніпропетровській області Володимира Богоноса щодо надзвичайної ситуації у Ниві Трудовій. Він пообіцяв, що правоохоронці Апостолівщини не допустять виконання незаконного наказу, рейдерства землі Анатолія Гергеля.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: