ВАЖЛИВО

На Дніпропетровщині Держгеокадастр відбирає землю в місцевих жителів

17.04.2021 15:12
29_zemlya-19547-600x370

В Дніпропетровській області продаж землі йде на повну потужність. Держгеокадастр, змінивши цільове призначення земельних ділянок, перевівши ріллю в пасовища для того, щоб не виставляти на аукціон, передав 35 земельних ділянок Червяченко Віталію, відібравши землю в місцевих жителів, які обробляли її більше 20 років, пише  agronews.ua.

Представники громади, приїхавши до начальника Держгеокадастру Дмитра Свердліна, щоб прояснити ситуацію отримали відповів, що треба з новим власником домовлятись , що землю по всьому Магдалинівському району новому власнику передали на законних підставах.

А в селі Деканка, також Магдалинівського району, Русак Анні передали землі під пасовища, на яких знаходиться 19 могил, які вона зараз розорює. Також під видом пасовищ передаються ліса в заповідній зоні та водойми. Обуренню людей немає меж.


«І це на фоні того, що фермер не може бути спадкоємцем земельної ділянки, яка видавалася його батькові для заснування фермерського господарства, бо прокуратура бачить в цьому злочин , а тут масштабний злочин проти громади, який прокуратора не помічає тому, що продають разом із Держгеокадастром . Поки ринок землі вступить в силу продавати буде нічого»,- коментує Анатолій Гайворонський, заступник голови Всеукраїнського Конгресу Фермерів.

Він додав, що йде тотальна приватизація, не дивлячись на порушення закону, моральні цінності та традиції.

«Згнивша правоохоронна система двояко відноситься до злочинів, пов’язаних із землею: для селян вони діють, а своїх вони не помічають. А стоїть за цим свавіллям влада, яка обіцяла: прийде весна будемо саджати картоплю , але прийшовши до корита забула свої обіцянки. Страшно уявити, що буде коли відкриється ринок землі!», – резюмує він.

Нагадаємо, на Дніпропетровщині у сина відомого фермера цинічно відбирають землю. Дії місцевої влади справді вражають цинізмом: в один день Новомосковська райдержадміністрація похапцем виводить з державної власності земельні ділянки ФГ «Самара», а Вільненська сільська рада приймає їх в комунальну. І протягом двох наступних днів сільрада встигає і передати у спільну комунальну власність обидві ділянки двом різним групам сторонніх громадян – нібито для ведення фермерських господарств.


Перегляди: 24
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: