НОВИНИ

На Черкащині запрацювала сонячна електростанція вартістю 2 млрд грн

12.07.2021 10:31
44852536_303

ПАТ «Черкасиобленерго» приєднало до мереж сонячну електростанцію потужністю 40 МВт, розташовану в селі Вітове, на Чигиринщині. Про це повідомляє пресслужба «Черкасиобленерго», пише agronews.ua.

Територія, на якій розміщена станція, вражає масштабами і охоплює більш ніж 80 га. Це вже друга сонячна електростанція в області лише за останній місяць. Перша запрацювала в Кам’янці. Розвиток зеленої енергетики на Черкащині став можливим завдяки підтримці норвезьких інвесторів.

Як розповіла генеральний директор Scateс Ukraine Аліна Свідерська, проєкт будівництва сонячної електростанції був технологічно складним, втім завдяки спільним зусиллям усіх партнерів його вдалося успішно реалізувати.

Роботи з технічного переоснащення ПС 150/35/10 кВ «Орбіта» та будівництво двох ПЛ-150 кВ фінансувались частково за рахунок коштів, отриманих від ТОВ «Грінтеко СЕС», як плата за приєднання до електричних мереж.

Загалом встановлено понад 60 тисяч сонячних панелей. Вартість проєкту склала майже два мільярди гривень.

Сонячна електростанція почала повноцінну генерацію. Сонячні панелі «Грінтеко СЕС»через лінію 150 кВ передають електроенергію в енергосистему.

Будувалась сонячна електростанція близько двох років.

Нагадаємо, що на Дніпропетровщині у 2020 році відкрили 24 нові сонячні електростанції.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: