НОВИНИ

Луганщина на межі техногенної катастрофи

13.12.2021 12:33
ekologichna-katastrofa-u-Krimu

У зв’язку із запровадженою Росією транспортною блокадою та зупинкою постачання вугілля на Луганську ТЕС Луганська область опинилася на межі техногенної катастрофи. На цьому наголосив народний депутат Сергій Шахов. Про це повідомляє Обозреватель, пише agronews.ua.

“Ми сурмили про це ще з літа, ми говорили про те, що до ТЕС немає залізниці. Дана ситуація, яка зараз склалася на Луганщині – це фактично техногенна та соціальна катастрофа. На ТЕС залишилося всього 30 тис. тонн вугілля, цього вистачить на 20 діб, а якщо розпочнуться морози, то система взагалі не витримає”, – сказав він.

Шахов підкреслив, що влада за 7 років так і не побудувала пряму залізницю до міста Щастя, залишивши регіон залежним від Росії. Також уряд не забезпечив станцію газом, поставивши під загрозу 12 тис. осіб, а також 53 лікарні, 293 школи, 253 дитсадки та всі шахти області.

Нагадаємо, що з 2014 року Луганська ТЕС не має залізничного сполучення з рештою України та двоє під’їзних шляхів проходять з тимчасово окупованої території та з боку Росії.

При цьому за 7 років “Укрзалізниця”, не зважаючи на обіцянки, так і не проклала залізничні колії до міста Щастя. Таким чином, місто та Луганська ТЕС повністю залежать від фізичних поставок виключно з території Росії.

У свою чергу Росія заборонила постачання вугілля на Луганську ТЕС у рамках вугільної блокади України з 1 листопада.

Читайте також: Українцям масово продають фальсифікат масла небезпечний для життя.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: