АГРОРЕГІОНИ

Хмельницьке училище збирає перший урожай огірків

04.04.2023 18:20
green-88476

Перший урожай огірків починають збирати у теплиці навчально-виробничого комплексу вищого професійного училища №11 міста Хмельницького. Директор училища Василь Селізар розповів «Суспільному», що огірки вирощують за нідерландською технологією, пише agronews.ua.

У навчально-виробничому комплексі училища на 600 м² теплиці ростуть 1100 пагонів огірків. За ними доглядають студенти, які навчаються на овочівників.  

Огірки ростуть з січня, розповідає старший майстер Галина Дмитрук, а в березні вони почали давати плоди. У теплиці щодня збирають 10-15 кг огірків, які передають на соціальні потреби.

«Тепличний навчально-виробничий комплекс збудували кілька років тому. Тоді це була просто площа, яка не використовувалася. Але сталося так, що було запропоновано проєкт ЄБРР зі співфінансування — це тепличний комплекс площею 600 м², збудований з італійського обладнання, в якому застосовуються нідерландські технології», — зазначає Василь Селізар.

З серпня навчальний заклад спробує висадити помідори. 

«Плануємо на сезон, практично до кінця навчального року, забезпечити школи нашого міста продукцією, яку вирощуємо тут. Ми провели експертизу, наша продукція визначена як придатна, в ній немає жодного грама нітрітів і нітратів. Тому вона екологічно чиста», — додав директор. 



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: