НОВИНИ

Ексдиректора Інституту агроекології НААН засуджено до 8 років

30.07.2021 16:09
38a5da9cffc15923220d48e6fc9e00d1_L

ВАКС присудив ексдиректору Інституту агроекології та природокористування НААН України 8 років позбавлення волі у рамках розгляду справи щодо вимагання та одержання неправомірної вигоди за виділення під будівництво ділянок, що належать Інституту. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише agronews.ua.

“30 липня 2021 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду оголосила вирок , яким колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України визнано винуватим у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що директора Інституту було затримано у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи, одразу після одержання ним першої частини неправомірної вигоди – 300 тисяч доларів, а загалом сума неправомірної вигоди сягала 500 тисяч доларів.Читайте також: Затриманого на хабар і заступника голови Харківської облради відпустили за майже 5 мільйонів застави

“Суд, зваживши на докази, що були зібрані в рамках досудового розслідування детективами НАБУ та прокурорами САП, визнав ексдиректора Інституту винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ та призначив покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, строком на 3 роки та конфіскацією майна”, – поінформували правоохоронці.Читайте також: Хабар на мільйон: чиновнику Харківської облради та його адвокату оголосили підозри

У антикорупційній прокуратурі пояснили, що вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений упродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Як повідомлялося, НАБУ наприкінці грудня 2017 року затримало за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

Фурдичко нібито вимагав від приватного підприємця 500 тис. доларів “за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов’язаній з використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України”.

Нагадаємо, що Президент НААН підозрюється у хабарі на 4 мільйони.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: