НОВИНИ

Президент НААН підозрюється у хабарі на 4 мільйони

18.06.2021 14:02
1f4be5aac180c4920caae2c75e77076d

Святошинський суд Києва застосував запобіжний захід у вигляді застави до президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало за підозрою в одержанні неправомірної вигоди. Суд визначив заставу 1,35 млн грн. Про це повідомляє Судовий Репортер, пише agronews.ua.

Також підозру повідомлено головній бухгалтерці Приватної агрофірми «Наукова». Ця жінка є родичкою Гадзало.

За матеріалами справи, Гадзало нібито змусив СТОВ «БАТЬКІВЩИНА» перерахувати 4 мільйони гривень агрофірмі «Наукова» за те, що не буде змінювати керівника держпідприємства «Дослідне господарство «Таврія» і дасть можливість продовжити співпрацю на підставі договорів з надання послуг щодо обробітку землі.

СТОВ «БАТЬКІВЩИНА» з 2016 року мало договори обробітку землі для державного підприємства «ДГ ТАВРІЯ». У подальшому товариство мало право першочергового придбання вирощеного урожаю. Також підприємство обробляло землю на умовах погашення податкової заборгованості, а також заборгованості по заробітній платі на державному підприємстві за власний рахунок.

Неправомірна вигода була перерахована в лютому 2020-го. Згідно з розсекреченим протоколом за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій, підтверджується отримання коштів у сумі 4 млн. грн. від СТОВ «Батьківщина», а також фіктивність операції та перерахування цих коштів на розпорядження Гадзало.

До бухгалтерки суд застосував запобіжний у вигляді особистого зобов’язання.

21 травня Шевченківський суд Києва взяв під варту президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало із альтернативою застави в аналогічній сумі – 1,35 млн грн. Це інший епізод злочинної діяльності. Гадзало начебто отримав неправомірну вигоду у вигляді елітного позашляховика за включення кандидата до списку претендентів на заміщення вакансій академіків НААН.

У листопаді 2020 року слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України викрили керівників Національної академії аграрних наук України та структурних підрозділів, які налагодили схему розкрадання та привласнення майна академії. Тоді під час обшуків у приміщенні НААН поліцейські вилучили арсенал зброї.

Нагадаємо, що Гадзало підозрюють в корупції з цінними землями НААН України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: