НОВИНИ

Держводагентство України підвищило прогноз наповнюваності водосховищ

08.05.2020 12:02
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Держводагентством спільно з членами Міжвідомчої комісії та враховуючи прогноз Укргідрометцентру для сприяння природним процесам у екосистемі та життєдіяльності дельти річки узгоджено скидні витрати з Дністровського водосховища, повідомляє пресслужба відомства, пише agronews.ua.

Скидні витрати з Дністровського водосховища становитимуть:

– 6 травня – 200 м3/с;

– 7 травня – 300 м3/с;

– 8 – 9 травня – 500 м3/с;

– 10 – 12 травня – 700 м3/с.

За інформацією Укргідрометцентру, опади, які тривають у басейні Дністра із 29 квітня, зумовили підвищення рівнів води у Дністрі.

Так, 8 – 9 травня, внаслідок добiгання паводкової хвилі, на Днiстрi очікується підйом рівнів води на 1,0 – 2,1 м над поточними рівнями, без негативних наслідків. 

Важливо, що відповідно до узгодженого робочою групою Міжвідомчої комісії режиму роботи Дністровського водосховища, рівень води у водосховищі не спрацьовуватиметься нижче позначки 119.7 м БС, а паводкові води пропускатимуться транзитом та не вплинуть на умови нересту біоресурсів на Дністрі.

Зазначимо, що Українською Стороною проінформовано Молдовську Сторону про проходженням дощового паводка в басейні Дністра та збільшення скидних витрат із Дністровського водосховища.

Як раніше інформувало Держводагентство, у зв’язку з низькою водністю та несприятливою гідрологічною ситуацією у басейні Дністра Міжвідомчою комісією по узгодженню режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ було вирішено не проводити у квітні 2020 року еколого-репродукційний попуск: https://cutt.ly/GyxcD0k.

Разом з тим, члени Міжвідомчої комісії узгодили повернутися до розгляду цього питання за умови формування дощового паводка витратами 400 м3/с і більше, та додатково обговорити можливість проведення еко-попуску.

Нагадаємо, стало відомо, у яких регіонах України відступила посуха.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: