НОВИНИ

Ціни на какао перетнули нову історичну межу

22.04.2024 16:16
9

У п’ятницю, 19 квітня, ф’ючерси на какао в Нью-Йорку встановили новий рекорд, оскільки темпи переробки на шоколадних фабриках зберігаються, незважаючи на глобальну кризу пропозиції та рекордні ціни. Так, найактивніший контракт зріс на 5% і досяг історичного максимуму в 11 578 доларів за тонну на початку торгів. Про це повідомляє Уніан, пише agronews.ua.

Дані, опубліковані напередодні після закриття ринку, показали, що так звані шліфування, коли какао перетворюється на масло та порошок, що використовується в кондитерських виробах, зросли майже на 4% у Північній Америці протягом першого кварталу порівняно з тим же періодом рік тому.

Водночас переробка в Європі впала лише приблизно на 2%, а також знизилась в Азії. Ці дані надходять навіть тоді, коли ф’ючерсні ціни зросли більш ніж удвічі з початку 2024 року.

Ріст цін на какао-боби протягом двох років досяг свого піку в березні, коли ф’ючерсні контракти досягли рівня, що вдвічі перевищує попередній рекорд.

На кінець березня 2024 року ф’ючерси на какао-боби підскочили вище безпрецедентної позначки в понад 10 тисяч доларів за тонну. На ринок вплинув поганий урожай ключових західноафриканських виробників, що підштовхнуло світ до третього поспіль річного дефіциту пропозиції.



Перегляди: 29
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: