Для тих, хто стомився від кави з коньяком, бармени започаткували новий тренд – віскі з чаєм або навіть з комбучею. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.
«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та відкривати для себе нові смаки та поєднання. А ми, бармени, готові рухатися разом із попитом і створювати щось цікаве й смачне», – розповідає Андрій Охремчук, бартендер та бренд-амбассадор віскі Pernod Ricard в Україні.
Віскі він називає класикою, а коктейлі з цим напоєм – справжнім полем для експериментів. Поєднання можуть залежати від чого завгодно – сезону, приводу або просто настрою.
Наприклад, чудово поєднувати віскі з напівферментованим чаєм улан, який займає середню позицію між жовтим та червоним.
Інший варіант – віскі з сенчею, сортом зеленого чаю, що виготовляється в Японії. Чай лансанг сушонг, один із найвідоміших сортів чаю з Південного Китаю, та ферментована комбуча теж можуть стати чудовою основою.
«Це оригінально та відповідає сучасним трендам», – говорить Охремчук.
Літні коктейлі з віскі та чаєм нескладні у приготуванні. При цьому сам чай бартендер радить заварювати методом колд-брю, тобто у холодній воді.
Нагадаємо, що на Львівщини ресторанам заборонили готувати певні страви.