НОВИНИ

На Львівщини ресторанам заборонили готувати певні страви

14.07.2021 14:13
Eklery-z-zavarnym-kremom

Після масового отруєння в смт Куликів у Львівській ОДА вирішили заборонити керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Відповідне рішення прийняли під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС). Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, пише agronews.ua.

Комісія ТЕБ і НС віднесла випадок у ресторані в Куликові до «надзвичайної ситуацію об’єктового рівня». Тому, щоб не допустити такої ситуації в майбутньому, керівникам територіальних громад Львівщини доручили зобов’язати керівників громадського харчування та продовольчої торгівлі не допускати приготування в теплий період року небезпечних в епідемічному відношенні страв.

Зокрема, ресторанам і кафе заборонять готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонять реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

Окрім того, у всі закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.

Нагадаємо, що суд розпочав ліквідаційну процедуру компанії «АВК».


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: