НОВИНИ

Асоціація «М’ясної галузі» увійшла до числа співзасновників Агро-Продовольчої ради

15.05.2020 10:32
61744476_2255568467845512_2445223146169565184_n

Асоціація «М’ясної галузі» увійшла до числа співзасновників Агро-
Продовольчої ради. Про мотиви та перспективи, пов’язані з цим рішенням, розповів Микола Бабенко, виконавчий директор Асоціації. Про це пише  agronews.ua.

«Нові виклики пов’язані зі світовою пандемією, змінюватимуть ситуацію на глобальному ринку продовольства. У цих умовах нагальною є консолідація виробництва, переробки та реалізації сільськогосподарської продукції. Агро-Продовольча рада (АПР), на нашу думку, і є тією структурою, що здатна забезпечити об’єднання зусиль представників суміжних галузей усього ланцюга від лану чи ферми до столу. Прийнявши запрошення увійти до числа співзасновників АПР, Асоціація «М’ясної галузі» розуміє, що завдяки цьому зможе не тільки ще краще задовольнити потреби внутрішнього споживача в продуктах харчування, але й успішно працювати на глобальному ринку продовольства», – сказав Микола Бабенко.

Він зауважив, що Україна – аграрна держава, і ту перевагу, що ми є визнаним лідером із поставки на зовнішні ринки продовольчих товарів, потрібно використати. Це, насамперед, стосується продукції з доданою вартістю, створеної в Україні. Ланцюг, який поєднує виробників зернових, підприємств, які вирощують свиней і велику рогату худобу, м’ясопереробні та торгові підприємства, дуже важливий.

«У часи нових викликів особливо необхідно, щоби за одним круглим столом могли зібратися представники різних галузей, і АПР забезпечує таку можливість. Ми бачимо, що існують проблеми, пов’язані з неузгодженими позиціями щодо експорту зернових, з прогнозами на зменшення врожаю, зі зростанням обсягів експорту великої рогатої худоби замість збільшення поставок на зовнішні ринки м’яса з доданою вартістю. Ми маємо все це врахувати, щоби забезпечити сталий внутрішній попит на продукти харчування за доступними українському споживачу цінами, а так само створити умови для експорту надлишків продукції», – резюмував керівник Асоціації «М’ясної галузі».

Українські переробники закликають свинарів підписати Меморандум про партнерство і ціноутворення. Ініціатори Меморандуму вважають, що в часи катастрофічного падіння купівельної спроможності у вітчизняного споживача, учасники ринку не мають керуватись автономною та ситуативною мотивацією.

Асоціація «М’ясної галузі» сприяє консолідації галузі, спільно з партнерами створює нові механізми взаємодії, вчасно реагує на потреби всього ланцюга від поля до столу, представляє інтереси учасників на рівні державних установ.

Олександр КРИВЕНКО


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: