НОВИНИ

Зерно з України пропонують експортувати через білорусь

13.05.2022 06:15
130366-1_large

Реальних шляхів вивезення зерна з України лише два: розблокувати за допомогою міжнародних структур українські порти або створити гуманітарний коридор для провезення вантажів через білорусь до портів країн Балтії. Таку думку висловив литовський міністр транспорту Марюс Скуодіс, повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише agronews.ua.

«Для цього буде потрібний якийсь гуманітарний коридор через білорусь», — зазначив він.

За словами міністра, переговори про такий коридор ведуться, але за нього мають відповідати міжнародні структури — ООН або Єврокомісія.

«Клайпедський порт здатний перевалювати досить багато — не рахуючи Терміналу насипних вантажів — близько 8 млн т, і ця кількість може бути збільшена за рахунок інвестицій у потужності. На жаль, через інфраструктурні обмеження наразі в Литву можна завозити тільки 1-1,5 млн т українського зерна на рік», — сказав Скуодіс.

Логістика між Україною та Литвою ускладнюється різними залізничними коліями — в Україні та Литві досі використовується російська, а в Польщі — європейська, тому при перевезенні вантажів необхідно змінювати рухомий склад.

Також найголовніші економічні новини читайте за посиланням.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: