НОВИНИ

Земельна реформа: спочатку фермери, потім іноземці

27.12.2019 11:15
pole2

Іноземцям можуть дозволити вийти на український ринок землі за пів року – рік після його запуску. Сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов  в інтерв’ю для РБК-Україна.

«Якщо ми запускаємо земельний ринок восени, у жовтні 2020 року, то, думаю, пів року – рік і можна буде далі рухатися. Самі фермери, коли зрозуміють, як воно все працює, і переконаються, що немає великих проблем, першими підуть і скажуть: пустіть нам іноземців», – сказав він.

“По суті, суспільство каже: давайте зробимо етап, без іноземців, без великої концентрації угідь, з фінансовою підтримкою маленьких та середніх фермерів, подивимось, як воно працює, і , якщо працює добре, то давайте рухатися вперед до більш лібералізованого ринку”

Лібералізований ринок землі в Україні має з’явитися якнайшвидше, тому що це сприятиме економічному зростанню країни. Проте у зв’язку з загальною недовірою суспільства до інституту держави перед повною лібералізацією ринку землі має бути перехідний період, зазначив Милованов.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: