НОВИНИ

З Прикарпаття за рік вивезли за кордон лісу на 15 млн грн

01.04.2021 08:41
494

На Прикарпатті заблоковано протиправну схему експорту пиломатеріалів незаконного походження. Про це повідомляє пресслужба Державної фіскальної служби, пише agronews.ua.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Івано-Франківській області, спільно з працівниками управління СБУ в області, за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрили схему експорту деревини, незаконно зрубаної на території Івано-Франківської та Чернівецької областей.

За оперативною інформацією економічної контррозвідки, до функціонування схеми причетні підприємці з Івано-Франківської та Чернівецької областей. Щомісячно комерсанти відправляли в Республіку Молдова 8-10 вантажівок з пиломатеріалами на суму близько 1,5-2 мільйона гривень.

Орієнтовна вартість пиломатеріалів хвойних порід, вивезених за кордон протягом року, становить близько 15 млн грн.  

Схема нелегального експорту полягала у повторному використанні товарно-транспортних накладних на деревину. Для цього низка підприємців скуповувала використані товарно-транспортні накладні і перепродувала їх для повторного використання. На підставі цих накладних експортери легалізовували незаконно зрубаний ліс та отримували сертифікат про походження деревини, необхідний для його продажу закордон.

В ході блокування протиправного механізму експорту пиломатеріалів правоохоронці затримали у міжнародному пункті пропуску черговий незаконний вантаж. За попередніми оцінками, у двох вантажних транспортних засобах вивозили пиломатеріалів на чверть мільйона гривень.

За адресами діяльності фігурантів проведено ряд обшуків на території Івано-Франківської та Чернівецької областей. Вилучено пиломатеріали, що супроводжувалися підробленими документами, ліс-кругляк без документів про законність походження, фінансово-господарську та бухгалтерську документацію.

Триває розслідування.

Нагадаємо, що на Волині з лісів масово вивозять деревину.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: