НОВИНИ

ЄС масово пропонує роботу українцям

08.07.2021 19:03
job-1024x698

У країнах Європейського Союзу у червні зафіксовано пік затребуваності українських трудових мігрантів. Зокрема, відбувся зріст кількості вакансій у 1,7 рази, пише аgronews.ua.

У топі країн, в яких затребувані “заробітчани”, – Польща, Чехія, Німеччина, Литва та Латвія. У топі затребуваних вакансій здебільшого робітничі спеціальності: сантехніки, електрики, зварювальники та різноробочі.

“Різкий ріст кількості вакансій для українців за кордоном пов’язаний з літнім сезоном та значним впливом, що роблять наші трудові мігранти на економіку країн, які їх приймають. Крім того, збільшення попиту на роботу за кордоном пов’язане з послабленням карантинних обмежень, як в Україні, так і в ряді європейських країн. Багато країн створюють пільгові умови для працевлаштування українців, що безумовно впливає на збільшення попиту на роботу за кордоном”, – повідомила керівник відділу по роботі з партнерами Jooble Олена Кірільєвніна.

За словами президента Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, за різними оцінками на сьогодні за кордоном працюють 3-5 млн українців.

Серед причин, які призвели до збільшення попиту на українських робітників за кордоном у 2021 році:

????економічні негаразди через карантин та обмеження минають;

????Європа “заливає” коронавірусну кризу грошима – збільшується інвестування в бізнес та з’являється додатковий попит в робочих руках;

????кількість українців скорочується на 200-250 тисяч щороку – отже, й кількість трудових мігрантів теж зменшується.

Нагадаємо, що за перше півріччя ДБР виявило багатомільйонні збитки у лісовій сфері.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: